Misja

Pierogi ruskie są moją pasją od niemalże urodzenia, mój Tata pochodzi z Małopolski, gdzie jest to danie niemal narodowe, w moim domu świętem był dzień kiedy robiono pierogi… a w niedługim czasie pierogi jako mała dziewczynka zaczęłam robić je sama.

Robię je doskonale według sprawdzonych receptur zarówno dotyczących ciasta jak i farszu. Moje pierogi nigdy się nie rozpadają. Przez lata często robiąc przyjęcia w domu także dla gości zagranicznych moim popisowym daniem stały się właśnie pierogi. Przyjęcie u mnie wszystkim kojarzyło się z pierogami ruskimi, dziesiątki razy robiłam pierogi dla znajomych a także urządzałam wspólne lepienie pierogów z koleżankami, które chciały się nauczyć jak takie same zrobić. Do tradycji weszło lepienie pierogów z kapusta i grzybami przed Świętami Bożego Narodzenia, niezapomniane wrażenia … lepienie wśród cichych dźwięków kolęd. I potem podziękowania od całych rodzin, że takich pierogów w życiu nie jedli… podziękowania od osób w każdym wieku.
Pierogi są moją pasją absolutną. Chce robić w życiu to co umiem najlepiej i na czym się znam a tym są właśnie pierogi. Makaron domowy….. rosół niedzielny z domowym makaronem był i jest tradycją w moim domu, makaron robię wyśmienity.

Dzieci bardzo lubią pierogi, często proszą o nie swoich rodziców, ale oni nie zawsze mają czas na ich wykonanie. Dzieci poszukują również ciekawych form spędzenia wolnego czasu, dlatego będą zainteresowane ofertą warsztatów kulinarnych.

Dorośli zwłaszcza młode osoby coraz częściej starają się przygotować zdrowe, tradycyjne, polskie posiłki, warsztaty nauki lepienia pierogów, co jest czynnością bardzo prostą jestem pewna, że cieszyć się będą dużym zainteresowaniem. Należy tylko zmienić mentalność większości osób, że jest zajęcie trudne i czasochłonne.

Po latach pracy w korporacji, wcześniej w oświacie, a także w szkole gastronomicznej postanowiłam wykorzystać w moim dalszym życiu doświadczenia tam zdobyte z tym co umiem robić najlepiej i lubię robić. Postanowiłam znaleźć w tym sposób na życie…